EN god oppskrift<3

Dette er absolutt ikke en oppskrift forbeholdt frokost, selv om den er laget av havregryn!

Havregryn forbindes vel kanskje for mange med frokost, i den klassiske havregrøten. Jeg forbinder det heller med en meltype som gir saftig bakst. Som jeg har nevnt flere ganger kan man lett lage havregryn om til mel selv hvis du kjører det i en blender.

Tilsett havremel i vafler, pannekaker og kaker for å øke fiberinnholdet. I tillegg har havre en naturlig sødme :)

En nydelig sødme får du også fra søtpotet! :)

Noe som resulterte i denne frokost. 

Oh yes - all mine! ;)

Og denne gangen med en "sebra"-look - som egentlig bare er en litt annen form for "marmorkake".

Kult da? ;)

Først oppskrift - så fremgangsmåte!

Oppskrift laget i en mini-springform:

  • 50 gram havremel
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak - kan fint sløyfes hvis du ikke har det
  • 2 ss søtpotepuré*
  • 1 ss sukrin gold
  • En god dæsj kanel, og gjerne også en liten klype med kardemomme og muskatnøtt
  • 0,5-0,7 dl melk/vann - mengden avhenger om du bruker proteinpulver eller ikke. Mer hvis du bruker proteinpulver for da trenger røra mer væske
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 eggehvite - men du kan selvsagt også bruke hele egget
  • 1 ts kakao

*Bak søtpoteten i ovnen til du kjenner med en kniv at den har blitt myk inni. Skrap ut innmaten og mos med en stavmikser til en glatt puré. Oppbevar i en tett boks i kjøleskapet.

Sett stekeovnen på175 grader.

Bland alle ingrediensene, bortsett fra kakaoen, i en skål og rør det godt sammen. 

Ta nesten halvparten av røra over i en annen skål, og rør inn kakaoen.

Legg så et par spiseskjeer med den lyse røra i midten av formen. Så en spiseskje mørk røre i midten av den lyse røra. Og slik gjentar du til du har brukt opp all røra.

Du kan velge å la den være sånn, eller du kan dra en kniv fra midten og ut mot kanten. På den måten kan du skape en effekt som ser ut som spindelvev.

Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter.

På grunn av søtpoteten trengte denne mer steketiden enn hva jeg vanligvis pleier.Søtpoteten gjør den også utrolig saftig!

Tips: Vi liker å kle bunnen av bakeformen med bakepapir, sli kat den er lett å ta av bunnen og sette på et eget fat.

La den avkjøle seg litt før du legger den over på fat.

Det er veldig godt med en dæsj mager vanilje kesam eller gresk yoghurt ved siden av.

Du kan selvsagt bruke samme oppskriften og fremgangsmåten og heller ha røra i muffinsformer. Da går steketiden litt ned, og det er kanskje litt lettere å dele med flere ;)

Ha en fortsatt fin torsdag videre :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

barnascafe

barnascafe

16, Agdenes

Vi er en grupper på 5 personer som blogger om vår cafee som åpner i påskeferien 2014.

Kategorier

Arkiv

hits