Oppskrift

Denne oppskriften har vi ikke på cafeen men for at dere skal få mere oppskrifter å velge mellom.....så her kommer det en god oppskrift skriv gjerne på kommentar om v skal legge ut dessert oppskrift eller middag eller lunsh oppskrift.....

Ostekake

 

Oppskrift på en fantastisk god, klassisk ostekake med kremost og gelelokk. Bunnen er laget av knuste søte kjeks og smør, fyllet av TINE Kremost til baking blandet med pisket krem. På toppen har vi pyntet kaken med et lokk av gele, friske bær og mynteblader. Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien! Kaken gir ca 10 gode kakestykker.Antall porsjoner: -+

Tidsforbruk: 40 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

  • Bunn til ostekake

    200 g digestive kjeks (evt. andre søte grove kjeks)
  • 10 ss TINE Ekte Smør
  • Fyll til ostekake

    5  gelatinplater
  • 400 g TINE Kremost til baking Naturell
  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 1 dl sukker
  • Gelélokk og pynt

    1 dl Piano Jordbærgelé (evt. annen gele)
  • 2 dl bær
  • 1 ss mynteblad

    Slik gjør du

    • 1
      Til ostekake, trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
       
    • Bunn til ostekaken

      2
      Knus kjeksen og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen i 10 - 15 minutter. Avkjøl.
       
    • Fyllet til ostekaken

      3
      Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
       
    • 4
      Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
       
    • 5
      Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Settes kjølig minst 4 ? 5 timer, gjerne natten over.
       
    • 6
      Smelt litt gele og ha over kaken når den har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geleen er stiv.
       
    • Rett før servering:

      7
      Pynt med bær og mynteblader.
    • CD 2008 nr 1B
Mediebanken
    • Håper det fristet <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

barnascafe

barnascafe

16, Agdenes

Vi er en grupper på 5 personer som blogger om vår cafee som åpner i påskeferien 2014.

Kategorier

Arkiv

hits