Oppskrift <3

Vi lager ikke akuratt dette på cafeen men det er uansett en oppskrift med riskrem som er kjempegod som dere uansett vil like...Prøv det selv og gi gjerne en tilbakemelding!!

Riskrem med bringebærsaus

 

Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Utgangspunktet er rester av risgrøt, men du kan også bruke ferdig grøt. Riskrem holder seg et par dager i kjøleskapet, og du kan gjerne doble oppskriften. Her har vi servert den med en nydelig bringebærsaus.

Ingredienser

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 450 g rester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
  • 100 g mandler uten skall (kan sløyfes)

Bringebærsaus

  • 400 g frosne bringebær (1 pakke)
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

    • 1
      Visp fløten med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.
       
    • 2
      Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandlene, og dryss over.
       
    • 3
      Server riskremen med bringebærsaus.
       

Bringebærsaus

    • 4
      Tin bringebærene, og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food prosessor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at "steinene" i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.
       
    Oppskrift på Riskrem med bringebærsaus
    Antall porsjoner: -+
    Tidsforbruk: 20 minTidsbruk
    Vanskelighetsgrad: EnkelVanskelighetsgrad

Én kommentar

Oda

04.03.2014 kl.16:31

Kan dere lage marshmelow på pinne med stiv sjokolade på ???

Skriv en ny kommentar

barnascafe

barnascafe

16, Agdenes

Vi er en grupper på 5 personer som blogger om vår cafee som åpner i påskeferien 2014.

Kategorier

Arkiv

hits